Hvordan skape en positiv "snakkis" til endring

Endring er vanskelig, men nødvendig. Vi må endre måten vi jobber på, for å henge med. For deg som leser dette, betyr dette å etablere nye koblinger for å skape mer mer velferd, livskvalitet og glede. Og med en positiv "snakkis" kommer dere faktisk ganske langt. Her kommer litt inspirasjon!

Skjermbilde 2022 11 18 kl 11 35 37

For at vi skal lykkes med Nyby, må det være forankret helt fra toppledelsen i kommunen, og helt ned til den enkelte ressursen.

Prosjektleder for Nyby i Bamble kommune, Anne Stormyr Bergh
Engasjement Nyby app Anne 2x

Å engasjere – og dets ringvirkninger

Hvilken effekt gir faktisk Nyby kommunen vår? Hvor mange ressursgrupper er med nå? Og hvem vant forrige ukes oppdrag-konkurranse?

Kanskje fremstår ikke samtlige ovennevnte spørsmål som relevante for deg. Men uten informasjon og forståelse for hva som skjer, er det for de fleste av oss fristende å fortsette i gamle spor. Det er tryggest å gjøre det vi kjenner og kan fra før.

Nettopp derfor er vi så opptatt av nytten ved å bruke "Innlegg"-funksjonen i Nyby. Å få vite status på ovennevnte spørsmål (og mange flere..!), ser vi at er av stor betydning for hvor endringsvillige prosjektdeltakerne er. Ikke minst bidrar oppfølging som dette til intern stolthet og engasjement.

Fra en fremoverlent prosjektleder...

... til en annen:

«Det handler om å tørre og prøve noe nytt. Ikke tenke at “det tar vi senere”. Bare gjøre, gjennomføre, hive seg litt ut i det! Og så finner man ut av veien videre etter hvert som man går.», sier Anne Stormyr Bergh, prosjektleder for Nyby i Bamble kommune.

La deg inspirere av hennes beste råd om endring av arbeidsmetodikk og implementering av Nyby i kommunen i denne filmen.

Dette vil jeg lese mer om!