Helsesista og Kirkens SOS starter samtaleplattform

Helsesista2

Koronapandemien har ført Norge inn i en unntakstilstand som for mange betyr stor usikkerhet og frykt. Vi ønsker derfor å mobilisere og organisere frivillige samtalepartnere i den krisesituasjonen vi er i nå, sier Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista.

Tilbudet vil hete «Snakk litt», og opprettes som et samarbeid mellom Helsesista og Kirkens SOS. Fagansvarlig i Kirkens SOS, Lene Hopland Bergset, tok kontakt med Helsesista etter å ha sett at Tale ønsket å igangsette et slikt prosjekt.

  • Som krisetjeneste vet vi så alt for godt hvor mye usikkerhet det er i befolkningen nå, og hvor stort behovet er for noen å prate med, og bli møtt med forståelse, støtte og generell rådgivning. Derfor var dette et prosjekt det ikke var tvil om at vi ville bidra til, sier Lene.

Pro bono-samarbeidspartnere Lene opplyser videre at Kirkens SOS vil bidra med å dele sin krisetjenesteplattform, samt praktisk tilrettelegging for gjennomføring. Prosjektet har etter hvert fått pro bono støtte av Nyby, Zisson og Sprint Consulting.

  • Vi er så utrolig glade for at vi har fått til dette, og jeg er enormt takknemlig til alle som har meldt seg som samarbeidspartnere, sier Tale.

Det er rekrutteringen av samtalepartnerne som skjer i Nyby, klikk her for å komme til siden.

Del denne artikkelen