Slik kommer elevene enklere ut i praksis

Gjennom Nyby får elevene enkelt tilgang til trygge og meningsfulle oppdrag direkte fra helsepersonell. Appen letter også lærers oppfølging og kommunikasjon med dem.

Elev med eldre 3

Nyby som verktøy i helse- og oppvekstfag

«Elevene får komme ut i praksisfeltet og se og treffe ekte mennesker, kontra det å lese om kommunikasjon og samhandling i en bok», sier Wenche Engh, lærer ved Bamble videregående skole i Bamble kommune.

Se hvordan kommunen bruker Nyby som et verktøy på linjen Helse- og oppvekstfag på sine videregående skoler her.

Det er veldig gøy for oss lærere å se elevene når de kommer til skolen etter gjennomførte oppdrag: De stråler etter å ha truffet mennesker de synes er så skjønne.

Wenche Engh, lærer ved Bamble videregående skole i Bamble kommune
Oppgaver

Få oppdrag direkte i appen

Like enkelt som SMS kan elevene svare kun på de oppdragene de har lyst og mulighet til å bistå med.

Hvert oppdrag er enkeltstående og elevene forplikter seg ikke til noe fast, som gir stor fleksibilitet. Lærer kan følge med på hvem som tar hvilke oppdrag og følge opp så tett dere mener det er nødvendig.

Det er veldig fint å kunne ta oppdrag i Nyby, slik at vi får et innblikk i livet til de eldre og hvordan det er å jobbe som helsefagarbeider.

Oda Irene Fosse Lillekaret, elev ved Bamble videregående skole i Bamble kommune
Nyby skjerm2

Full oversikt og kontroll

«Jeg har full oversikt over hva slags oppdrag elevene tar. Appen gjør det enklere for meg å følge opp og kommunisere med elevene», sier Ingunn Marie Bråten, lærer i Færder kommune.

I Nyby har læreren oversikt over rammene som er satt og hva som faktisk skjer. I samarbeid med kommunen styrer lærer hvilke oppdrag som skal være tilgjengelige, hvem som skal kunne be om hjelp og hvem som skal kunne bidra.

Nyby er i grunnen en metode å komme i kontakt med praksisfeltet på.

Wenche Engh, lærer ved Bamble videregående skole i Bamble kommune
Samhandlingsverktoy

Bli en del av samfunnsnettverket i deres kommune

Gjennom Nyby får elevene enkelt tilgang til meningsfulle oppgaver ved at skolen er koblet direkte med kommunen eller andre aktører. Dette er ikke verdifullt bare for elevene dine og deg som lærer – det bidrar også til å frigjøre helseansattes tid og mer hjelp til de som trenger det mest. Vinn-vinn-vinn kaller vi det.

Bli med å bygge morgendagens velferdssamfunn – gjør koordinering av praksis enklere enn noen gang.

Kontakt oss