Kom i gang med Nyby
Like viktig som den digitale plattformen Nyby, er metodikken for hvordan å komme i gang med endringen. Inspirert av KS gevinstrealiseringsplan og erfaringer fra våre første 40 partnere, introduserer vi 21-dagersplanen.
1. Kartlegging
Hvem av deres ansatte skal starte med å mobilisere ledige ressurser til viktige velferdsoppgaver? Hvilke behov ønsker dere å løse? Hvem kan bidra, og hvor finnes ledige ressurser som passer til behovene? Vi har mange eksempler fra andre kommuner vi kan ta utgangspunkt i.
2. Planlegging
I denne fasen skal dere rustes for å skape magiske resultater de neste 21 dagene. Først gjennomføres et planleggingsmøte med nøkkelressursene i samarbeidet. Her blir vi enige om ansvar, volum, spilleregler og vi blir enige om en konkret tidsplan med tydelig ansvarsfordeling. Når dette er gjort, gjennomføres opplæring og teknisk oppsett slik at alle blir trygge på sin rolle.
3. Første 21 dager
Dere er i gang! Ansvarspersoner hos dere følger tett opp at daglige rutiner blir fulgt i henhold til det dere ble enige om i planleggingsfasen. I denne fasen avholdes faste møter slik at rutiner kan evalueres, erfaringer deles og problemer avdekkes. Vi følger dere tett og hjelper når det trengs. Etter endt 21-dagersfase er dere rustet til å drifte Nyby på egen hånd.
4. Drift
Herfra tar vi regelmessig pulsen på deres bruk av Nyby, og vi jobber sammen for å utnytte potensialet videre. Sammen skaper vi morgendagens velferdssamfunn.
Webinar: Slik lykkes dere med ressurssamarbeid
Inspirert av KS gevinstrealiseringsplan og erfaringer fra våre første 50 samarbeidspartnere, deler vi beste praksis for implementering av Nyby. Med oss for å fortelle om egen endringsreise er direktør for helse og mestring i Bydel St. Hanshaugen (Oslo kommune), Solveig Thuseth-Berg.
Forankring i ledelsen er avgjørende
Suksesskriterier for å lykkes med Nyby: Se avdelingsdirektør for mestring og helse i Bydel St. Hanshaugen, Solveig Thuseth-Berg, snakke om viktigheten av strukturert implementering, langsiktig horisont og forankring i ledelsen.
Endringsledelse og drivkraft med Nyby-agent
For å sikre vellykket implementering og aktiv bruk av Nyby, kan det være lurt å tildele én ressurs rollen som "Nyby-agent". Denne personen er ansvarlig for å drive prosjektet fremover; opplæring og sparring, forankring langs linjen og å sette faste møtepunkter. Alt i tett dialog med sin Nyby-kontakt.
Sagt om Nyby
-
Publisert: Nyby
Lillestrøm kommune: Økte omsorgskapasiteten med 25 prosent på en uke
-
Publisert: Nyby
I Bydel St. Hanshaugen i Oslo får ungdom arbeidserfaring ved å avlaste de ansatte i hjemmesykepleien.
-
Publisert: Nyby
NOKIOS 2024: Hvordan gå fra piloter til varig systemendring?
-
Publisert: Nyby
Bydel St. Hanshaugen søker unge uten arbeidserfaring til verdens viktigste ekstrajobb
-
Publisert: Nyby
e-kommune 2024 – Menneske og teknologi
-
Publisert: cfdp.dk
Danmark: Sterkt samarbeid mellom sivilsamfunn og kommune